top
logo

Μαθητική Πύλη

Πανελλήνιο Σχολικο Δίκτυο

Διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Cyberkids

 Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & 

 Προστασίας του Πολίτη

Επισκέψεις στο Site

Τοπική Ώρα

O καιρός

Βιβλίο επισκεπτών


Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας

meteo1 Αναζήτηση alt ypepth-copy alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt

 

alt

 

 

Βράβευση του σχολείου μας με τη Σημαία του "Αειφόρου Eλληνικού Σχολείου"

 


 

 

Ενημέρωση Γονέων & κηδεμόνων


Η επιλογή βρισκεται   και    στην αριστερή στήλη της σελίδας μας Γονείς /  Ενημέρωση γονέων.

 


28η Οκτωβρίου  

      Την παραμονή της εθνικής επετείου πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο και στους παραστάτες του σχολείου μας καθώς και η απονομή των αριστείων, βραβείων στους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν με τη βαθμολογία τους την περσινή χρονιά.

 

Ανήμερα της 28ης, αντιπροσωπεία του σχολείου μας συμμετείχε στην παρέλαση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές, μαθήτριες και στον Γυμναστή, Φραγκάκη Ηλία, για την άψογη παρουσία τους στην παρέλαση!

 

a504

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων A' Γυμνασίου.

alt
 

   Τη Δευτέρα 4/10/2021 στις 18:00 μμ, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο, η ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων της Α' Γυμνασίου από τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
 
 
 
Ευχαριστούμε όλους τους γονείς- κηδεμόνες για τη συμμετοχή τους.


 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα 

Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου για το σχ. έτος 2021-2022


Για να δείτε και να τυπώσετε το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τμήματος πατήστε ΕΔΩ.


Το πρόγραμμα βρίσκεται και στο εικονίδιο ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ” στην αριστερή στήλη της σελίδας μας.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαγωνισμός animation με θέμα «Η πόλη μου μεταμορφώνεται»

Το κέντρο οπτικοακουστικών δράσεων για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση ΚΑΡΠΟΣ (https://karposontheweb.org/ ) διοργανώνει διαγωνισμό animation για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου σε ομάδες των 2-5 ατόμων (της επιλογής τους).

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε δωρεάν εργαστήριο δημιουργικής γραφής και animation, που θα διεξαχθεί στις 14 και 18 Μαϊου, στον χώρο του σχολείου, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Στις δημιουργίες που θα ξεχωρίσουν θα απονεμηθούν βραβεία (εξοπλισμός για το επόμενο animation στην πρώτη ομάδα, δωρεάν εργαστήρια animation, φωτογραφίας, μοντάζ με επαγγελματίες στις επόμενες τέσσερις διακριθείσες ομάδες).

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ως ομάδες στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , αναφέροντας στον τίτλο το θέμα (Διαγωνισμός animation) και στο μήνυμα τα ονόματά σας.

Προθεσμία δηλώσεων: Μ.Παρασκευή, 30/04/2021.

   


 

Αφιέρωμα – Γιορτή για την 25 Μαρτίου

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η γιορτή του σχολείου μας για τη σημαντική αυτή επέτειο είναι μία αφορμή, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διάγουμε, να αποδώσουμε τιμή στα πρόσωπα των ηρώων που με πνεύμα θυσίας αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας δίνοντας και σ΄ εμάς σήμερα ένα δυνατό μήνυμα με το παράδειγμά τους .

Το αφιέρωμα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 10 π.μ μέσω της ψηφιακής τάξης.

alt


 


Πρόγραμμα για τα Μαθηματικά ένταξης -NEO-ισχύει από: - -2021


Πρόγραμμα για τα Φιλιλογικά μαθήματα ένταξης -NEO-ισχύει από: - -2021


Προγράμματα για τα Μαθήματα ένταξης NEO


Το ωράριο των μαθημάτων στις τηλεδιασκέψεις

 


 


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Ανακοίνωση

Παρακαλούνται οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας, όταν στέλνουν mail που αφορά στις απουσίες των μαθητών λόγω προβλημάτων σύνδεσης ή εξοπλισμού, να συμπληρώνουν το πεδίο θέμα του μηνύματος με τίτλο: Απουσία Μαθητή/τριας- Τμήμα, προς διευκόλυνση της αρχειοθέτησης του μηνύματος και της ενημέρωσης των υπεύθυνων καθηγητών.


Ανακοίνωση

Την Τρίτη 1/12/20 τα τμήματα Γ1,Γ3,Γ4 και Α2, δε θα κάνουν μάθημα την ώρα των Αγγλικών, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της κας Δρεπανιώτη.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

"ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ"


Όσοι/όσες μαθητές/μαθήτριες έχουν ενδιαφερθεί για τη συγκεκριμένη δράση παρακαλούνται εφ' ενός να στείλουν ένα ενημερωτικό μήνυμα στο mail του σχολείου, αφ' ετέρου να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους τα ακόλουθα αρχεία, που έστειλε η οργανωτική επιτροπή: ηλεκτρονικό μήνυμα, υπόδειγμα κειμένου, κανόνες διαδικασίας, οδηγός μελέτης δικαιωμάτων.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αύριο, την 1η ώρα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ο εορτασμός του
Πολυτεχνείου ανά τμήμα, με τον καθηγητή της πρώτης ώρας, στις 8.30πμ


ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ WEBEX:

Παρακαλούνται οι γονείς να στέλνουν αναφορά ΜΟΝΟ στο mail του σχολείου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) μετά το πέρας των μαθημάτων της ημέρας σε ποιες ώρες το παιδί δεν μπορούσε να συνδεθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων, για να μη λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες. Η τηλεφωνική επικοινωνία δεν έχει νόημα, γιατί δεν είμαστε σε θέση να επιλύουμε τεχνικά ζητήματα σύνδεσης. "


new

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι οι σύνδεσμοι προς τις ηλεκτρονικές τάξεις των καθηγητών για την τηλεκπαίδευση έχουν σταλεί στους λογαριασμούς των μαθητών στο ΠΣΔ, μαζί με τις οδηγίες σύνδεσης των μαθητών στην πλατφόρμα και το νέο ωράριο μαθημάτων, το οποίο αναρτούμε και εδώ. Οι σύνδεσμοι για τις ηλεκτρονικές τάξεις δεν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα, προς αποφυγή άσκοπης χρήσης τους από εξωσχολικούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και ότι η καταγραφή της εικόνας ή/και της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.


Οδηγίες σύνδεσης μαθητών στην πλατφόρμα Webex


 

Ανακοινώσεις

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα, 26/10/2020, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου (εσωτερικούς και εξωτερικούς). Παρακαλείσθε να προμηθεύετε τα παιδιά σας με μάσκες, ώστε να καλύπτουν το σύνολο του σχολικού ωραρίου, γιατί οι διαθέσιμοι πόροι μας ως σχολικής μονάδας είναι περιορισμένοι.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία σας.

  • Προσέλευση στο σχολείο ΜΟΝΟ με τηλεφωνικό ραντεβού (και μόνο για όσα θέματα δεν μπορούν να επιλυθούν εξ αποστάσεως

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες αλλά και κάθε επισκέπτης να προσέρχονται από Δευτέρα, 26/10/2020 στο σχολείο μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

  • Αριστεία-βραβεία αποφοίτων

Σας ενημερώνουμε ότι τα αριστεία/βραβεία των αποφοίτων μας θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 11.30-13.30, από το γραφείο καθηγητών, καθώς και τις επόμενες εργάσιμες μέρες και ώρες, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

 


alt

Σχέδιο Δράσης Διαχείρισης Περιστατικών Covid-19

 


Ανακοίνωση

Προσφορά του Δήμου μας σε σχολικά είδη για οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το σχετικό αρχείο εδώ.

Ανακοινώσεις


  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ

Παρακαλούμε να κατεβάσετε ένα πολύ ενδιαφέρον ενημερωτικό έντυπο για τον τρόπο λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων πατώντας εδώ.

 


Aνακοίνωση-υπενθύμιση

Αγαπητοί κηδεμόνες, αγαπημένοι/νες μας μαθητές/μαθήτριες

Στις δύσκολες ώρες που ζούμε και με ολοένα και περισσότερα σχολεία να αναστέλλουν τμηματικά ή και συνολικά τη λειτουργία τους θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή στην τήρηση της κοινωνικής απόστασης και στην ορθή χρήση της μάσκας τόσο στους χώρους του σχολείου όσο και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Οι καλές συνήθειες δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν και να καλλιεργηθούν μόνο στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης, όταν η υπόλοιπη κοινότητα μας μεταδίδει αντίθετα ή, έστω, αντιφατικά ερεθίσματα.

Θυμηθείτε ότι μεταξύ των καθηγητών και συμμαθητών, αλλά και των αγαπημένων σας προσώπων, βρίσκονται άνθρωποι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, είτε το εκάστοτε νομικό πλαίσιο τους εντάσσει σε αυτές είτε όχι. Για όλους και όλες τους έχουμε ηθικό χρέος να παραμένουμε σε επιφυλακή, διατηρώντας την εργατικότητα και αισιοδοξία μας.

Οι καθηγητές/καθηγήτριές σας


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!


newΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης

Από τη Διεύθυνση


new ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aσφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύνδεση μαθητών στην η-τάξη και εγγραφή σε μαθήματα

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη

http://eclass.sch.gr

 

Ξεκινώ με την η-τάξη (μαθητής)

Βήμα 1: Από την αρχική σελίδα της υπηρεσίας https://eclass.sch.gr/, ο μαθητής κάνει σύνδεση με τον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτει στο ΠΣΔ.

Βήμα 2: Η προσωποποιημένη είσοδος του μαθητή στην υπηρεσία, οδηγεί τον μαθητή στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, αρχικά κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά (με ένα κλικ).

Για την πρόσβαση σε υλικό ανοικτών μαθημάτων δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό για τους μαθητές.

Βήμα 3: Ο μαθητής αλληλεπιδρά μέσα στο ηλεκτρονικό μάθημα, έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που οργανώνει και αναρτά ο εκπαιδευτικός του, επικοινωνεί, ανατροφοδοτείται κλπ.

Επιπλέον, μπορεί να εντοπίζει τις ζωντανές (σύγχρονες) εξ αποστάσεως διδασκαλίες που έχει προγραμματίσει και ανακοινώσει ο εκπαιδευτικός του.

 

Βήμα 4: Το ταξίδι στην ασύγχρονη ηλεκτρονική μάθηση μόλις ξεκινά ...

 

Βήμα 5: Για να επισκεφτείτε την Ηλεκτρονική Σχολική τάξη του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=2122

Bήμα 6: Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε μάθημα, θα βλέπει ό,τι έχει ανεβάσει ο/η καθηγητής/τρια.

*** ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές θα πρέπει να ελέγχουν συχνά τα μηνύματά τους στο λογαριασμό τους στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (sch.gr). Μέσω του προσωπικού τους emailθα γίνεται στο εξής η επικοινωνία με τους καθηγητές τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσει η εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαιδευση. Προς το παρόν δεν έχει έρθει καμμιά επίσημη ενημέρωση στα mail του σχολείου τόσο για τον τρόπο διαχείρησης, όσο και για την ημερομηνία έναρξης της. Εμείς για να είμαστε προετοιμασμένοι θα σας παρακαλούσαμε να εγγράψετε τα παιδιά σας στο ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) στη σελίδα : https://register.sch.gr/students/

Τις επόμενες μέρες θα σας γνωστοποιήσουμε και τα link για την πλατφόρμα του ψηφιακού τμήματος του κάθε εκπαιδευτικού του σχολείου μας.
Είναι μια καινούργια κατάσταση για όλους μας που θα απαιτήσει υπομονή και καλή συνεργασία.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας ευχόμεθα να είστε όλοι καλά στην υγεία σας
 
Η Διευθύντρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, παρακολούθηση της ταινίας Τζότζο - Jojo Rabbit” στον κινηματογράφο ΝΑΝΑ δε θα πραγματοποιηθεί, λόγω μη συγκέντρωσης του απαραίτητου αριθμού συμμετοχών των μαθητών/τριών. Τα χρήματα που κατέβαλαν οι μαθητές/τριες θα τους επιστραφούν.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, στις 7:00μμ το σχολείο μας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Γιορτή. Σας περιμένουμε να απολαύσουμε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου και αφηγήσεις παραμυθιών. Παράλληλα θα λειτουργεί παζάρι με δημιουργίες των παιδιών, ενώ ο Σύλλογος Γονέων θα μας γλυκάνει με γιορτινά εδέσματα.

 

Τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα και οι μαθητές/τριες θα φύγουν για τα σπίτια τους στις 11:00πμ.

Σας ευχόμαστε χαρούμενες γιορτές!

 

Από τη Διεύθυνση

 

Επέτειος του Πολυτεχνείου 2019

alt

Με μια σεμνή τελετή το σχολείο μας τίμησε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν βίντεο με τα γεγονότα της εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στη δικτατορία και άκουσαν τραγούδια, που ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο τα παιδιά της χορωδίας με την καθοδήγηση του καθηγητή της Μουσικής, κ. Καρτσάκη Εμμανουηλ. Την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες, κ. Φλάκα Αικατερίνη και κ. Μάντη Στέλλα.

 

28η Οκτωβρίου 1940

Kάθε άνθρωπος που γεννιέται πρέπει να δει εικόνες από το Άουσβιτζ και ν’ αναλογιστεί μέχρι τα βάθη της ψυχής του. Να προσπαθήσει ν’ ακούσει τους οδυρμούς των μανάδων και ν’ αναρωτηθεί: τι ήταν αυτό που έφτιαξε το Άουσβιτζ; Γιατί επωάζεται διαρκώς και διαρκώς το “αυγό του φιδιού”;

 

Η σιωπή του κόσμου οδηγεί στο Άουσβιτζ!

 

Η αδιαφορία του κόσμου οδηγεί στο Άουσβιτζ!

 

Να μην επιτρέψουμε αυτό να ξαναγίνει!


alt

alt


Με αυτό το μήνυμα έκλεισε η φετινή εορταστική εκδήλωση του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές/τριες, που με την καθοδήγηση της Διευθύντριας, κας Χατζηλαζαρίδου Σ. και της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών, κας Ντακόλια Ιωαν. ανέλαβαν τη διοργάνωση της γιορτής, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ανάγνωση αποσπασμάτων, κυρίως από επιστολές ατόμων που έζησαν τον πόλεμο του 40, θύμισαν τα ιστορικά γεγονότα, συγκίνησαν και πέρασαν ένα ξεκάθαρο αντιφασιστικό μήνυμα, δίνοντας έμφαση στον παραλογισμό του πολέμου. Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε και η χορωδία του σχολείου με τις εξαιρετικές ερμηνείες της υπό τη διδασκαλία του καθηγητή της Μουσικής, κου Καρτσάκη Eμμ.

 


 

kalp1


Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2019

Πρωτεύσαντες μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης “ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ”

Α’ Γυμνασίου

1. Μοίρας Αθανάσιος, του Νικολάου ..............................… 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙAΣ

2. Ελευθεράτος Παναγιώτης - Θεόδωρος, του Σοφοκλή .... 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

3. Καλαφάτης Ευάγγελος του Ευάγγελου .......................... 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

4. Ορφανού Παρασκευή του Παναγιώτη ..........,...........,.... 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

5. Παπανικολάου Ναταλία του Πέτρου ...............................ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ

Β’ Γυμνασίου

1. Καντιάνης Παναγιώτης του Πέτρου .............. 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

2. Θεοτοκάς Νικόλαος του Ιωάννη ................... 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

3. Μπακέλας Βασίλης του Κωνσταντίνου ......... 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

4. Νίκα Κωνσταντίνα του Γεωργίου .................. 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

5. Αθανασόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου ... ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας ήταν ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του διαγωνισμού Φυσικής, για τους μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου των δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας.

Οι παραπάνω 10 μαθητές του σχολείου μας, που σημείωσαν υψηλές επιδόσεις, βραβεύτηκαν σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής. Σε άλλους 31 μαθητές του σχολείου μας, που διαγωνίστηκαν αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία , απονεμήθηκε ΕΠΑΙΝΟΣΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό Αριστοτέλης στοχεύει στην εξοικείωσή μας με ένα ευρύτερο περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης δυσκολίας και με ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες). Και γενικότερα στο να γίνουμε ενεργοί πολίτες με γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα, ή ακόμη στην προετοιμασία μας για την ανώτατη εκπαίδευση.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους μαθητές που διαγωνίστηκαν, τους συνάδελφους που εθελοντικά επέβλεψαν κατά τις εξετάσεις, τους εθελοντές, τα μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών που είχαν όλη την ευθύνη του διαγωνισμού και βέβαια τους γονείς των μαθητών.

Καλπύρης Νίκος : Φυσικός.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Εορτασμός της 25η Μαρτίου

Όπως κάθε χρονιά έτσι και εφέτος στο σχολείο μας τελέστηκε ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αρχικά η εκδήλωση περιλάμβανε αφιέρωμα στη συμμετοχή της Μακεδονίας στον Αγώνα του 1821 στην αίθουσα εκδηλώσεων, και στη συνέχεια δημοτικούς χορούς στο προαύλιο του σχολείου. Οι μαθητές/τριες με σεμνότητα και σεβασμό τίμησαν τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων για την απόκτηση της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.Την καθοδήγηση των μαθητών/τριών ανέλαβαν οι καθηγήτριες: Ισπυρούδη Χ., Προτσάι Αργίνη, Στεργίου Β. Τεχνική υποστήριξη: Τζιώρας Γ.
 

Ανακοίνωση

Συνάντηση Γονέων

tiooth5555small
Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 10/12, στις 6 και 30 μμ, προκειμένου να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της πνευμονολόγου κας Δήμητρας Μπουσίου, σχετικά με το ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Το θέμα της είναι: «Δημιουργία περιβάλλοντος χαμηλού κινδύνου, ώστε τα παιδιά να μην επιλέξουν … την καπνιστική συμπεριφορά». Η κα Μπουσίου παρουσιάζει το θέμα της με εξαιρετικά ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει όλους πολύ.

Από την Διεύθυνση.

 Θεματική Εβδομάδα

A.Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας το σχολείο μας, ΄΄4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Αργοναύτες΄΄, προσκάλεσε τους αθλητές με ειδικές ικανότητες της ομάδας Goal Ball, ΄΄Κεραυνός΄΄, να μας παρουσιάσουν αυτό το παραολυμπιακό Άθλημα. Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σ αυτό γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητές του, αφού είχαν δεμένα τα μάτια τους και έπρεπε να ενεργοποιήσουν τις υπόλοιπες αισθήσεις τους, κυρίως την ακοή.

alt

 

alt

B. Την Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας το Τμήμα Κηπουρικής από την Ανοιχτή Πόρτα. Η επίσκεψη διήρκεσε 2 ώρες. Στο χρονικό αυτό διάστημα οι μαθητές/τριες του Β1 γνωρίστηκαν με τα μέλη του τμήματος και φύτεψαν από κοινού σε παρτέρι της αυλής του σχολείου πολύχρωμες μαργαρίτες. Η δράση πρόσφερε χαρά και συγκίνηση στους συμμετέχοντες και επιβεβαίωσε πως η διαφορετικότητα δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία των ανθρώπων.


Αγώνες ”Σκακιού”

Το Γυμνάσιο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στους ”Αγώνες Σκακιού” Νοτίου τομέα Αττικής.

Ο μαθητής του σχολείου μας Βράϊλας Μάριος πήρε την 1η θέση στην Α΄Γυμνασίου. Καλή εμφάνιση είχαν και οι μαθητές μας Ζάζου Αμαλία, Ζαχαρτζής Βασίλειος και Μπράτσος Σωτήριος.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τον όμορφο αγώνα τους.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος στο άλσος Νέας Σμύρνης

Στις 9/11/2017 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη Δ Δ/νση Β/θμίας Εκπ/σης Αθήνας αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος στο άλσος Νέας Σμύρνης. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Από περίπου 70 γυμνάσια της Δ/νση πήραν μέρος 85 κορίτσια και 110 αγόρια. Το 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" εκπροσωπήθηκε από 4 κορίτσια και 5 αγόρια. Οι μαθητές μας έκαναν υπέροχο αγώνα και πλασαρίστηκαν μέσα στις πρώτες 15 θέσεις. Ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου Παπαϊωάννου Πέτρος κατέλαβε την 2η θέση και έφερε στο σχολείο μας το αργυρό μετάλλιο. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν για την άψογη διοργάνωση και στους μαθητές μας που έδωσαν μαθήματα ευγενούς άμιλλας και αντοχής. Ευχόμαστε να επιδείξουν ανάλογη αντοχή και πολλές επιτυχίες σε όλη τη ζωή τους.

pict1
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους, Μεϊτανή Ελένης, κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις των Γερμανικών για το επίπεδο Α2 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.


Χατζή Μαρία
Καρασσάβα Μαρία
Βενέτης Σταύρος
Κουμουκέλης Παναγιώτης
Μπραβο παιδια!

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαγωνισμός Φυσικής Ε.Ε.Φ.

Οι διακρίσεις γνώσης και μάθησης για το σχολείο μας συνεχίζονται??Το σχολείο μας διακρίθηκε στον διαγωνισμό της φυσικής που διεξήχθη από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στο σχολείο μας.

Από τους 23 συνολικά μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό 6 από αυτούς, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου διακρίθηκαν στον 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ της Ένωσης για Γυμνάσια. ήτριες της Β΄ Γυμνασίου Ζουλφικιάρογλου Ζωή παίρνοντας την 34η θέση και Ρουμπή Σοφία την 42η θέση καθώς και ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου Επαμεινώνδας Ψημμένος καταλαμβάνοντας την 24η θέση, ενώ έπαινο απέσπασαν οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου Ζερβόπουλος Κωνσταντίνος (23ος ), Μπράτσος Σωτήριος (31ος ) και Σκλαβενίτης Γεώργιος (33ος)

alt

Το σχολείο θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, τους απένειμε έπαινο συμμετοχής.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Πρωταθλήτρια στους Αγώνες (3χ3) Μπάσκετ της Νότιας Περιφέρειας Αττικής .

Τελικός

4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης ? Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

21 ? 15

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τον καθηγητή τους για την επιτυχημένη προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε Καλή επιτυχία και στην τελική φάση Αττικής.

aaa1

 

aaa2

aaa3

 


17 Νοεμβρίου 1973 « Εδώ Πολυτεχνείο? »


17 Νοεμβρίου 2016, 43 χρόνια μετά, με μια σεμνή γιορτή στο σχολείο μας τιμήσαμε την ηρωική εξέγερση των Ελλήνων φοιτητών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, την εξέγερση που κατέληξε να μετατραπεί σε λαϊκό ξέσπασμα και να σημάνει την αρχή της πτώσης του ανελεύθερου δικτατορικού καθεστώτος, κάτω από το οποίο υπέφερε ο ελληνικός λαός.
Το χρονικό που διάβασαν ο μαθητής Βενέτης Σταύρος και η μαθήτρια Χαρταλαμάκη Πετρίνα, σε συνδυασμό με τα σχετικά βίντεο που προβλήθηκαν, μας θύμισαν τον αγώνα των φοιτητών για τα βασικά αγαθά, «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».
Τα ποιήματα που απήγγειλαν οι μαθητές/τριες Αλεξανδροπούλου Παναγιώτα, Δραγάτσης Βαγγέλης, Νταφοπούλου Βικτώρια, Ντούκα Έρικα, Χατζάκης Μύρωνας και Ψαρουδάκη Φωτεινή και τα τραγούδια που ερμήνευσαν τα παιδιά της χορωδίας, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής Αργίνης Προτσάι, άγγιξαν τις ψυχές μας και μας υπενθύμισαν το δικό μας χρέος για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Την τεχνική υποστήριξη της γιορτής είχε ο μαθητής Επαμεινώνδας Ψημμένος, ενώ τη διδασκαλία των κειμένων και γενικότερα τον συντονισμό της γιορτής έκανε η φιλόλογος, Ζάκκα Νίκη.

 


Ανακοίνωση

alt

Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, όπου θα παρακολουθήσει την παράσταση «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ.. Η μετάβαση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν το πρωί κανονικά στο σχολείο και η επιστροφή τους υπολογίζεται στις 13.00 μμ.

 


Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

palamasΤην Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016, έγινε στην Αίθουσα Τελετών του Ναού της Αγίας Βαρβάρας η εκδήλωση του σχολείου μας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Στην αρχή της γιορτής μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μάς παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην περίοδο της Κατοχής και στην Αντίσταση του ελληνικού λαού στο φασισμό. Στη συνέχεια η Διευθύντρια, κα ΧατζηλαζαρίδουΣουμέλα, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε την αγωνιστικότητα των ηρώων του ?40 που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και για εμάς σήμερα.

Η εκδήλωση τελείωσε με την ανάγνωση από τη φιλόλογο Φλάκα Αικατερίνη του πρακτικού, βάσει του οποίου ορίστηκαν σημαιοφόρος και παραστάτες για το σχολικό έτος 2016-17, και την παράδοση από τη Διευθύντρια της ελληνικής σημαίας καθώς και των αριστείων και βραβείων στους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους κατά τη σχολική χρονιά 2015-16.

Για τη γιορτή εργάστηκαν οι μαθητές: Μαρία Χατζή Β5, Μυρτώ Ζούλια Γ2, Δραμουντανής Μάνος Γ2, Μαρία Καρασάββα Γ2, Μπόρα Κόνιτσα Γ2, Πανέτα Αλεξάνδρα Γ3, Πανέτα Κωνσταντίνα Γ3, Γιάννης Σάκος Γ4, Μαρίνα Χρύσανθου Γ4.

Την τεχνική επιμέλεια την είχαν οι μαθητές: Επαμεινώνδας Ψημμένος και Τσιμένογλου Στέφανος Γ4

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ισπυρούδη Χάιδω και Μανουσάκη Θεοδοσία

 

ANAKOINΩΣΗ

Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας

Αγαπητοί γονείς, φέτος η ενισχυτική διδασκαλία που οργανώνει το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει νωρίς. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα μαθήματα, να κάνουν αίτηση μέχρι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Τη σχετική δήλωση θα την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του σχολείου και θα την φέρουν τα παιδιά στο σχολείο. Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γίνονται μετά τη λήξη του προγράμματος και είναι δωρεάν.

 

 


ANAKOINΩΣΗ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από το τρέχον σχολικό έτος λειτουργεί στο σχολείο μας Τμήμα Ένταξης με σκοπό την υποστήριξη, ενίσχυση,ενθάρρυνση και βοήθεια των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Στο Τμήμα Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν κατά προτεραιότητα παιδιά που φέρουν γνωμάτευση από εγκεκριμένη Διεπιστημονική Ομάδα, αλλά και παιδιά χωρίς γνωμάτευση, τα οποία όμως αντιμετωπίζουν δυσκολίες που έχουν διαπιστωθεί και εκτιμηθεί από τον αρμόδιο εκπαιδευτικό. Το Τμήμα Ένταξης λειτουργεί παράλληλα με το σχολικό πρόγραμμα και αφορά τα φιλολογικά μαθήματα, τα μαθηματικά και τη φυσική.

Καλούνται οι γονείς των παιδιών που επιθυμούν να συμμετέχουν να προσέλθουν στο σχολείο μας, προκειμένου να κάνουν τη σχετική αίτηση,χωρίς την οποία η συμμετοχή των παιδιών δεν είναι δυνατή.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

με το ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

στο AthensScienceFestival 2016

Το ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ οδηγός για ένα βιώσιμο αύριο

Υπό το γενικό συντονισμό της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, το ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ παρουσίασε στο AthensScienceFestival, απλά πειράματα για παιδιά από το δημοτικό μέχρι το γηροκομείο.

Το 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης: Οι αειφόροι διατροφολόγοι (Χατζηλαζαρίδου Σουμέλα Χημικός Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου?Τιμοθέου Άννα Διαιτροφολόγος- Καθ.Οικ.Οικονομίας)

Παρουσίασαν απλά πειράματα με τα οποία αναδεικνύεται η αξία της μεσογειακής διατροφής και της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών. Συγκεκριμένα έδειξαν :

Α. τη διαφορά στην απορρόφηση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες έναντι επεξεργασμένων τροφίμων μέσω προσομοίωσης με δύο διηθήσεις ( Μικρότερη ταχύτητα απορρόφησης , χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, καλύτερη λειτουργία πεπτικού συστήματος)

alt alt

Β. τη διαφορά στην δράση των αντιοξειδωτικών συστατικών των τροφών (φρούτα και λαχανικά), σε σύγκριση με την απουσία τους

Γ. τη χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο της πατάτας έναντι των επεξεργασμένων τροφίμων (μπισκότων).

Με τα πειράματα αυτά οι μαθητές ενημέρωναν το κοινό κάθε ηλικίας

?για τα θετικά της μεσογειακής διατροφής: χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, λειτουργία πεπτικού συστήματος, αντιοξειδωτική δράση των φρούτων και λαχανικών

?για τις θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον πλανήτων από τη μεγαλύτερη κατανάλωση φυτικών τροφών.


ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στο χώρο του σχολείου μας βρίσκεται η έκθεση των έργων των μαθητών που πραγματοποίησαν στο μάθημα της Τεχνολογίας κατα τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σε μια διαδρομή Κωνσταντινούπολη-Αθήνα, ταξίδεψε τους προσκεκλημένους η παρουσίαση του βιβλίου της κας Βατανίδου: Χαλάλι σου. Οσυντονισμός της εκδήλωσης από τη φιλόλογο κα Θωμαΐδου, η περιγραφή του ιστορικού πλαισίου των γεγονότων από τη φιλόλογο κα Βενέτη, η υποβλητική παρουσίαση της βασικής ηρωίδας του κειμένου από τη διευθύντρια κα Χατζηλαζαρίδου και η ανάγνωση αποσπασμάτων του μυθιστορήματος από την ίδια τη συγγραφέα σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι και τους χορούς της Μ. Ασίας από το χορευτικό τμήμα του σχολείου,άφησαν σε όλους την ανάμνηση μιας ωραίας βραδιάς.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή /και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες'', στο πλαίσιο τήρησης κανονισμών προβολής και δημοσίότητας Πράξεων του ΕΣΠΑ.


 

76ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ "Ο ΘΑΛΗΣ" ΣΑΒΒΑΤΟ,14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Θέματα και λύσεις Θαλή 2015-2016


4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Σχολ. έτος: 2015-16

Η γιορτή που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει την Τρίτη, 27-10-2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

- Η Α΄ τάξη και τα τμήματα Β1 και Β2 : ώρα 8.10? ? 10.40? π.μ.

- Τα τμήματα Β3 , Β4 και η Γ΄ τάξη : ώρα 10.00? ? 12.15? π.μ.

Η απονομή των αριστείων-βραβείων για το σχολικό έτος 2014-15 στους μαθητές μας θα γίνει στο διάστημα 10.00΄- 10.40΄π.μ.

Η διεύθυνση του σχολείου


 

4οΓυμνάσιο Αργυρούπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Δράσειςκοινωνικού σχολείου

ks

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι παρακάτω δράσεις:

 


Από την επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στο

Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαϊδεμένου"

 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σχολείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας ξεκίνησαν :

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 2/11/2014 παρακολουθήσαμε την παράσταση «Καρυοθραύστης» από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, η οποία μας έβαλε επίσημα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η παράσταση ήταν μαγευτική και μέσα από το τη φαντασία μας ταξίδεψε εκεί που όλα είναι πιθανά και πραγματοποιήσιμα, στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και στα όνειρα της παιδικής ηλικίας. Η χορογραφία ήταν αξεπέραστη , η μουσική συγκινητική και η παράσταση λαμπερή και μαγευτική.

bb1

Στο θέατρο Παλλάς την Κυριακή 9/11/2014 παρακολουθήσαμε το κωμειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά ο « Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Μέσα από τη μουσική κωμωδία ήρθαμε σε επαφή με το λαϊκό πολιτισμό των ανθρώπων της υπαίθρου , τα ήθη και τη γλώσσα τους , με μνήμες και αισθήσεις από όλο το φάσμα της παραδοσιακής ? δημοτικής μουσικής. Η κωμωδία εναλλάσσεται με το δράμα, το φως νικάει το σκοτάδι,η ορθοδοξία παλεύει με τη δεισιδαιμονία αλλά μέσα από την κάθαρση νικήτρια αναδεικνύεται η αγάπη. Σας ευχαριστούμε, γιατί ξυπνήσατε μνήμες μιας άλλης ξεχασμένης Ελλάδας?.

aa1

 


mathematik 75οςΠανελλήνιος ΜαθητικόςΔιαγωνισμός στα μαθηματικά,«Ο ΘΑΛΗΣ».

Θέματα και λύσεις "Θαλής 2014 - 2015"


Πολιτιστικό πρόγραμμα:ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΜΕΤΑΞΙ

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γεωργούλια Βασιλική

Ομάδα μαθητών:Αθηναίου Γεωργία,Εμιρζά Μαρία,Ζαμπλιάκου,Ηλιάνα, Ιορδανίδου Χριστίνα
Θεοτοκά Σοφία, Δημητρακοπούλου Αγγελική, Δημητρακοπούλου Παναγιώτα
Αγγελάκη Μαρία, Αντωνακοπούλου Ρουμπίνη, Καργκατσούλη Γεωργία
 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές , τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε στο πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας, όλα έτοιμα....

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις εφτά το πρωί συναντηθήκαμε στο σχολείο για να αρχίσει .........συνέχεια ΕΔΩ

 

Νιώθουμε πολύ τυχεροί που πραγματοποιήσαμε αυτό το ταξίδι που για πολλούς απο εμάς ήταν όνειρο ζωής!

Οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου μας


Tο "Εργαστήριο Φυσικής" του σχολείου μας σε δράση:

Μετωπικό εργαστήριο με ομαδοσυνερατική μέθοδο διδασκαλίας.

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου έχουν χωριστεί σε ομάδες 4 ατόμων και μελετούν τον νόμο του Hook, χρησιμοποιώντας κατάλληλα διαμορφωμένα φύλλα εργασίας.


sxol diad_books

ΨηφιακόΣχολείο:Διαδραστικά Σχολικά Βιβλίαmeteo1 Αναζήτηση alt ypepth-copy alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt

 

Επισκέψεις της πολιτιστικής ομάδας

 

Την Παρασκευή 15/12 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας με την Διευθύντρια κα Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου, επισκέφτηκε το παζάρι της Εταιρείας Σπαστικών ¨Ανοικτή Σπαστικών” και ψώνισαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, μίλησαν με τα παιδιά και θα τα ξαναεπισκεφθούν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

 

Την Κυριακή 17/12/2017 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας με την Διευθύντρια κα Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου, παρακολούθησαν την ταινία “ STAR WARS “ στον κινηματογράφο VILLAGE στο MALL Αγ. Δημητρίου.

Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε μάθημα, θα βλέπει ό,τι έχει ανεβάσει ο/η καθηγητής/τρια.

*** ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές θα πρέπει να ελέγχουν συχνά τα μηνύματά τους στο λογαριασμό τους στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (sch.gr). Μέσω του προσωπικού τους emailθα γίνεται στο εξής η επικοινωνία με τους καθηγητές τους.

 

bottom
top

Σύνδεση διαχειριστήΑναζήτηση

Εκτεταμένη διαχείριση

 


bottom

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Tribeca WordPress Theme  Valid XHTML and CSS.