top
logo

Μαθητική Πύλη

Πανελλήνιο Σχολικο Δίκτυο

Διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Cyberkids

 Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & 

 Προστασίας του Πολίτη

Επισκέψεις στο Site

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα20
mod_vvisit_counterΧθές195
mod_vvisit_counterΑυτή την Εβδομάδα572
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα3299
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες196067

We have: 2 guests online
Σήμερα : 23 Οκτ , 2019

Τοπική Ώρα

O καιρός

Βιβλίο επισκεπτών


Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα τού Σχολείου μας

meteo1 Αναζήτηση alt ypepth-copy alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt

 

alt

 Βράβευση του σχολείου μας με τη Σημαία του "Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου" από την Επιστημονική Ομάδα και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος  και Πολιτισμού. (...συνέχεια)Ανακοίνωση

 

Μετατίθεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019,  ενημερωτική συνάντηση των Γονέων της Α΄Γυμνασίου για την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7:00 μμ. 

                                                         Από τη Δ/νση 

 

 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων της Α΄ και Β΄ γυμνασίου καθώς και του τμήματος Γ1 θα επισκεφτούν το αθλητικό κέντρο Fous De Foot στη Βάρη. Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου. Η επιστροφή τους στο σχολείο υπολογίζεται στις 12:30 με 1:00μμ.

Προσοχή!!!

Οι μαθητές/τριες που δεν θα ακολουθήσουν στην εκδρομή, θα ερθουν το πρωί κανονικά στο σχολείο και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους δόθηκε. 


 

 

                                    Ανακοίνωση

 

Ο Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού ἐτους 2019-20 θα γίνει την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 πμ. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία και θα αποχωρήσουν.kalp1


Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2019

Πρωτεύσαντες μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης “ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ”

Α’ Γυμνασίου

1. Μοίρας Αθανάσιος, του Νικολάου ..............................… 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙAΣ

2. Ελευθεράτος Παναγιώτης - Θεόδωρος, του Σοφοκλή .... 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

3. Καλαφάτης Ευάγγελος του Ευάγγελου .......................... 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

4. Ορφανού Παρασκευή του Παναγιώτη ..........,...........,.... 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

5. Παπανικολάου Ναταλία του Πέτρου ...............................ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ

Β’ Γυμνασίου

1. Καντιάνης Παναγιώτης του Πέτρου .............. 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

2. Θεοτοκάς Νικόλαος του Ιωάννη ................... 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

3. Μπακέλας Βασίλης του Κωνσταντίνου ......... 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

4. Νίκα Κωνσταντίνα του Γεωργίου .................. 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

5. Αθανασόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου ... ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ

 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας ήταν ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του διαγωνισμού Φυσικής, για τους μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου των δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας.

Οι παραπάνω 10 μαθητές του σχολείου μας, που σημείωσαν υψηλές επιδόσεις, βραβεύτηκαν σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής. Σε άλλους 31 μαθητές του σχολείου μας, που διαγωνίστηκαν αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία , απονεμήθηκε ΕΠΑΙΝΟΣΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

 Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό Αριστοτέλης στοχεύει στην εξοικείωσή μας με ένα ευρύτερο περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης δυσκολίας και με ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες). Και γενικότερα στο να γίνουμε ενεργοί πολίτες με γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα, ή ακόμη στην προετοιμασία μας για την ανώτατη εκπαίδευση.

 Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους μαθητές που διαγωνίστηκαν, τους συνάδελφους που εθελοντικά επέβλεψαν κατά τις εξετάσεις, τους εθελοντές, τα μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών που είχαν όλη την ευθύνη του διαγωνισμού και βέβαια τους γονείς των μαθητών.

Καλπύρης Νίκος : Φυσικός.

 

Ανακοίνωση  

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες 

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι επίδοσης θα σας δίνονται από τις  14 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουνίου (8:30 πμ-1:00 μμ)

 

Οι έλεγχοι επίδοσης θα περιλαμβάνουν τη βαθμολογία Β΄ τετραμήνου, τη βαθμολογία των γραπτών και την τελική βαθμολογία. 

 

Εκδρομή  Γ Γυμνασίου

Εικόνες από την τριήμερη εκδρομή της γ' γυμνασίου στον Βόλο και τα χωριά του Πηλίου. Υπέροχος καιρός, γραφικά τοπία, γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου και, πάνω από όλα, χαρούμενα πρόσωπα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 2019

 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:  4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"

 

 Σάββατο 13 Απριλίου 2019, έναρξη 9:30 πμ

 

 (προσέλευση μαθητών - επιτηρητών 9:00 πμ) 

Αργοναυτών 34 - Αργυρούπολη.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

 

Προς τους γονείς / κηδεμόνες                                       27 / 03 / 2019 

του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης,Αργοναύτες

     Σας ενημερώνουμε πως λόγω πιθανής επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών αλλάζει ο προγραμματισμένος για αύριο, 28 / 3 / 2019 σχολικός περίπατος στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Αντ’ αυτού οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν κανονικά το πρωί στις 8:00πμ στο σχολείο και θα μεταβούν με τα πόδια με τη συνοδεία καθηγητών/τριών στον κινηματογράφο Σοφία της Αργυρούπολης, όπου θα παρακολουθήσουν την ταινία . Μετά το τέλος της προβολής, περίπου στις 12:30μμ, οι μαθητές θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους μόνοι τους.

 

Τα χρήματα που είχαν δώσει οι μαθητές για τη μετακίνησή τους θα χρησιμοποιηθούν για το κόστος του εισιτηρίου.

 

                                                        Από τη Διεύθυνση του σχολείου.

 

 

Εορτασμός της 25η Μαρτίου

   Όπως κάθε χρονιά έτσι και εφέτος στο σχολείο μας τελέστηκε ο εορτασμός για την  επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αρχικά η εκδήλωση περιλάμβανε αφιέρωμα στη συμμετοχή της Μακεδονίας στον Αγώνα του 1821 στην αίθουσα εκδηλώσεων, και στη συνέχεια δημοτικούς χορούς στο προαύλιο του σχολείου. Οι μαθητές/τριες με σεμνότητα και σεβασμό τίμησαν τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων για την απόκτηση της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Προς τους Κηδεμόνες των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης

 Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 06/02/2019 επίσκεψη στο θέατρο ¨Τζένη Καρέζη¨ μετατίθεται για την Τρίτη 05/02/2019 για λόγους που αφορούν τη διεύθυνση του θεάτρου.


Ανακοίνωση

       Αύριο Παρασκευή 21/12/2018 θα γίνει, εκκλησιασμός του σχολείου μας στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας. Οι μαθητές πρέπει να ειναι εκεί απο τις 8:30 πμ. 

       Κατα τις 10:00 θα ερθουν στο σχολείο, στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη θεατρική μας παράσταση και μετά θα αποχωρήσουν. 

       Υπολογίζουμε στι1 11:30-12:00 πμ.

Καλές γιορτές σε όλους.

                                                                                       Η Διευθύντρια

                                                                                                                   Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου

 


Ανακοίνωση

Συνάντηση Γονέων

tiooth5555small
Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 10/12, στις 6 και 30 μμ, προκειμένου να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της πνευμονολόγου κας Δήμητρας Μπουσίου, σχετικά με το ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Το θέμα της είναι: «Δημιουργία περιβάλλοντος χαμηλού κινδύνου, ώστε τα παιδιά να μην επιλέξουν … την καπνιστική συμπεριφορά». Η κα Μπουσίου παρουσιάζει το θέμα της με εξαιρετικά ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει όλους πολύ.

Από την Διεύθυνση.

    Ανακοίνωση

     Την Τρίτη6 Νοεμβρίου 2018, το σχολείο μας έχει προγραμματίσει επίσκεψη των Α και Β Γυμνασίου στο Αθλητικό κέντρο Κορωπίου, Sun Siroκαι της Γ΄ Γυμνασίου στο Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου στο Κέντρο της Αθήνας Η μετάβαση των μαθητών/τριών  θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών/τριών. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους γύρω στις 13:00 το μεσημέρι.  

 Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση

    Τη Δευτέρα , 8 Οκτωβρίου 2018, το σχολείο μας έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Αθλητικό κέντρο Fous de Foot στη Βάρη. Η μετάβαση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους γύρω στις 13:00 το μεσημέρι.

Ανακοίνωση 

Για τη Δευτέρα (1-10-2018) θα ισχύσει το πρόγραμμα που δόθηκε στους μαθητές για την Παρασκευή (28-9-2018).


 Ανακοίνωση

 

Ο Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού ἐτους 2018 - 19 θα γίνει την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 πμ. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία και θα αποχωρήσουν.

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες 

Σας ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι επίδοσης θα σας δίνονται από το μεσημέρι (12-2μμ) της Τρίτης 12 Ιουνίου και μέχρι τέλους Ιουνίου, σε ώρες λειτουργίας του σχολείου. 

Οι έλεγχοι επίδοσης θα περιλαμβάνουν τη βαθμολογία Β΄ τετραμήνου, τη βαθμολογία των γραπτών και την τελική βαθμολογία. 

Ανακοίνωση 

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 8μμ θα γίνει η τελετή αποφοίτησης για τους μαθητές Γ΄ Γυμνασίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση για όλους τους μαθητές του σχολείου. 

Την διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων της ημέρας ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων.                                                      Από τη Δνση

 του σχολείου

new

Ανακοίνωση

Θεματική Εβδομάδα

A.Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας το σχολείο μας, ΄΄4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Αργοναύτες΄΄, προσκάλεσε τους αθλητές με ειδικές ικανότητες της ομάδας Goal Ball, ΄΄Κεραυνός΄΄, να μας παρουσιάσουν αυτό το παραολυμπιακό Άθλημα. Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σ αυτό γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητές του, αφού είχαν δεμένα τα μάτια τους και έπρεπε να ενεργοποιήσουν τις υπόλοιπες αισθήσεις τους, κυρίως την ακοή.

alt

 

alt

         B. Την Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας το Τμήμα Κηπουρικής από την Ανοιχτή Πόρτα. Η επίσκεψη διήρκεσε 2 ώρες. Στο χρονικό αυτό διάστημα οι μαθητές/τριες του Β1  γνωρίστηκαν με τα μέλη του τμήματος και φύτεψαν από κοινού σε παρτέρι της αυλής του σχολείου  πολύχρωμες μαργαρίτες. Η δράση πρόσφερε χαρά και συγκίνηση στους συμμετέχοντες και επιβεβαίωσε πως η διαφορετικότητα δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία των ανθρώπων.

Ανακοίνωση

 

    Την Τρίτη, 15 Μαϊου 2018, το σχολείο μας έχει προγραμματίσει περίπατο στο Καβούρι Βουλιαγμνένης  . Η μετάβαση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους γύρω στις 13:00 το μεσημέρι.

Ανακοίνωση

     Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, το σχολείο μας έχει προγραμματίσει περίπατο στον Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου. Η μετάβαση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους γύρω στις 13:00 - 13:30 το μεσημέρι.

 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2018 

 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ- Δ' ΑΘΗΝΑΣ- ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 2018

  4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"

2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου

 Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, έναρξη 9:30

 (χρόνος προσέλευσης μισή ώρα πριν την έναρξη) 


 

Αγώνες ”Σκακιού”

 Το Γυμνάσιο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στους  ”Αγώνες Σκακιού” Νοτίου τομέα Αττικής.

Ο μαθητής του σχολείου μας Βράϊλας Μάριος πήρε την 1η θέση στην Α΄Γυμνασίου. Καλή εμφάνιση είχαν και οι μαθητές μας Ζάζου Αμαλία, Ζαχαρτζής Βασίλειος και Μπράτσος Σωτήριος.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τον όμορφο αγώνα τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Τη Δευτέρα 18/12/2017 και ώρα 11.30 στο Γραφείο της Διευθύντριας ανοίχτηκαν οι προσφορές των τουριστικών γραφείων για την ανάληψη της τετραήμερης εκδρομής της Γ΄τάξης του σχολείου μας στην Πρέβεζα- Λευκάδα που θα γίνει 27-30/4/2018.

Οι τέσσερεις προσφορές κατά σειρά που παρελήφθησαν και ανοίχτηκαν ήταν: 

  1. Smile @kadimos

  2. @holidays

  3. Vlassopoulos travel services

  4. Manessis ταξίδι άνεσης. 

Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι την διοργάνωση της εκδρομής αναλαμβάνει το γραφείο Manessis ταξίδι άνεσης επειδή πληροί όλες τις προϋποθέσεις και προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή. 

Τηρήθηκε κάθε νόμιμη διαδικασία. 

Ενστάσεις δεκτές μέχρι Πέμπτη 21/12/2018.


Επισκέψεις της πολιτιστικής ομάδας


Την Παρασκευή 15/12 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας με την Διευθύντρια κα Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου, επισκέφτηκε το παζάρι της Εταιρείας Σπαστικών ¨Ανοικτή Σπαστικών” και ψώνισαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, μίλησαν με τα παιδιά και θα τα ξαναεπισκεφθούν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. 

Την Κυριακή 17/12/2017 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας με την Διευθύντρια κα Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου, παρακολούθησαν την ταινία “ STAR WARS “ στον κινηματογράφο VILLAGE στο MALL Αγ. Δημητρίου.

 

new  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο ημέρα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 έχει προγραμματιστεί σχολικός περίπατος στο πάρκο “ Σταύρος Νιάρχος”. 

Σε περίπτωση βροχής ο περίπατος θα αναβληθεί. 

Τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο, έχουν ενημερωθεί οτι σε περίπτωση που βρέχει το πρωί θα έχουν μαζί τους και τις τσάντες τους με τα βιβλία και θα γίνουν τα μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα τους.

 new 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος στο άλσος Νέας Σμύρνης

   Στις 9/11/2017 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη Δ Δ/νση Β/θμίας Εκπ/σης Αθήνας αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος στο άλσος Νέας Σμύρνης. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Από περίπου 70 γυμνάσια της Δ/νση πήραν μέρος 85 κορίτσια και 110 αγόρια. Το 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" εκπροσωπήθηκε από 4 κορίτσια και 5 αγόρια. Οι μαθητές μας έκαναν υπέροχο αγώνα και πλασαρίστηκαν μέσα στις πρώτες 15 θέσεις. Ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου  Παπαϊωάννου Πέτρος κατέλαβε την 2η θέση και έφερε στο σχολείο μας το αργυρό μετάλλιο. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν για την άψογη διοργάνωση και στους μαθητές μας που έδωσαν μαθήματα ευγενούς άμιλλας και αντοχής. Ευχόμαστε να επιδείξουν ανάλογη αντοχή και πολλές επιτυχίες σε όλη τη ζωή τους.

pict1

 new 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

όσοι ενδειαφέρεστε για την ενισχυτική διδασκαλία να συμπληρώσουν την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση και να την καταθέσουν στο σχολείο μέχρι τις 27/10/2017. (Υπεύθυνη_Δήλωση)

Απο την Δ/νση

new 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς της Α΄τάξης,

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 6:00 μμ σας περιμένουμε όλους στο σχολείο μας, σε μια συνάντηση γνωριμίας. Εμείς θα σας ενημερώσουμε σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, και εσείς σχετικά με θέματα που αφορούν τα παιδιά σας. Οι καθηγητές της Α΄τάξης θα είναι εδώ για να τους γνωρίσετε. Επίσης θα σας ξεναγήσουμε στους χώρους του σχολείου.

Σας περιμένουμε όλους

Απο την Δ/νση του σχολείου


new 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ (Αθλητικές εκδηλώσεις)

 

Τη Δευτέρα , 16/10/2017, το σχολείο μας εχει προγραμματίσει επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο Fous de Foot στη Βάρη με σκοπό  την πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων.Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία των καθηγητών του σχολείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο το πρωί κανονικά στις 8:00 πμ και θα αποχωρήσουν κατά της 1:00μμ.

Από τη Διεύθυνση  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους, Μεϊτανή Ελένης, κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις των Γερμανικών για το επίπεδο Α2 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. 


Χατζή Μαρία
Καρασσάβα Μαρία
Βενέτης Σταύρος
Κουμουκέλης Παναγιώτης 
Μπραβο παιδια!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,?η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών του?4ου?Γυμνασίου Αργυρούπολης ?ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ??σας καλωσορίζουμε για το σχολικό έτος 2017?18 και σας ευχόμαστε μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά.

Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που έρχονται σε ένα καινούργιο σχολικό χώρο,όπου θα γνωρίσουν καινούργιους φίλους, θα έχουν νέες εμπειρίες και θα τους ανοιχθούν ορίζοντες καθοριστικοί για την περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Σας ενημερώνουμε ότι ο?Αγιασμός?θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 πμ?στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Μετά τον Αγιασμό θα μοιραστούν τα βιβλία σε όλους τους μαθητές.

Από τη Διεύθυνση 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι μαθητές  της Γ΄ Γυμνασίου μπορούν να ενημερώνονται για το Λύκειο στο οποίο θα  φοιτήσουν,  καλώντας στο τηλέφωνο του σχολείου καθημερινά  από τις   8:30πμ?1: 30μμ. 


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Η επίδοση ελέγχων των μαθητών, όλων των τάξεων, θα γίνεται από την Τετάρτη, 21/06/2017, μέχρι την Παρασκευή, 30/06/2017, από τις 8:30 πμ έως τη 1:30μμ. 
  • Παρακαλούμε τους γονείς των μαθητών της Α΄τάξης, όπως έρθουν στο σχολείο για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Χρειάζεται να φέρουν μια φωτογραφία και πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους. 
  • Σας γνωρίζουμε ότι το σχολείο μας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα είναι ανοιχτό, κάθε Παρασκευή 8:30π.μ. ? 2:00μ.μ.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2017, το σχολείο θα πραγματοποιήσει περίπατο στο Καβούρι. Η μετάβαση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν το πρωί κανονικά στο σχολείο και η επιστροφή τους υπολογίζεται 12.30 με 1.00 μμ.  


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαγωνισμός Φυσικής Ε.Ε.Φ.

 Οι διακρίσεις γνώσης και μάθησης για το σχολείο μας συνεχίζονται??Το σχολείο μας διακρίθηκε στον διαγωνισμό της φυσικής που διεξήχθη  από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στο σχολείο μας.

Από τους 23 συνολικά μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό 6 από αυτούς, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου διακρίθηκαν στον 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ της Ένωσης για Γυμνάσια.                         

Συγκεκριμένα: Βραβεύτηκαν  οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου Ζουλφικιάρογλου Ζωή παίρνοντας την 34η θέση και Ρουμπή Σοφία την 42η θέση καθώς και ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου  Επαμεινώνδας  Ψημμένος   καταλαμβάνοντας την 24η θέση, ενώ έπαινο απέσπασαν οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου Ζερβόπουλος Κωνσταντίνος (23ος ), Μπράτσος Σωτήριος (31ος ) και Σκλαβενίτης Γεώργιος (33ος)

alt

Το σχολείο θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, τους απένειμε  έπαινο συμμετοχής.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Πρωταθλήτρια στους Αγώνες (3χ3) Μπάσκετ της Νότιας Περιφέρειας Αττικής .

 Τελικός

4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης ? Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

21 ? 15

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τον καθηγητή τους για την επιτυχημένη προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε  Καλή επιτυχία και στην τελική φάση Αττικής.

aaa1

 

aaa2

aaa3

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας προσκαλούμε στην θεατρική παράσταση "ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ" του Anthony Nelson,  που ανεβάζει η Θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στις 28 και 29 Ιανουαρίου στο θεατράκι του σχολείου μας, Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη και στις 3,4 και 5 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της οδού Ολυμπίας, Ολυμπίας 5, Αργυρούπολη.


Όλες οι παραστάσεις εχουν κοινή ώρα έναρξης 7.30 μ.μ

alt

  


17 Νοεμβρίου 1973 « Εδώ Πολυτεχνείο? »


?.17 Νοεμβρίου 2016, 43 χρόνια μετά, με μια σεμνή γιορτή στο σχολείο μας τιμήσαμε την ηρωική εξέγερση των Ελλήνων φοιτητών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, την εξέγερση που κατέληξε να μετατραπεί σε λαϊκό ξέσπασμα και να σημάνει την αρχή της πτώσης του ανελεύθερου δικτατορικού καθεστώτος, κάτω από το οποίο υπέφερε ο ελληνικός λαός.
Το χρονικό που διάβασαν ο μαθητής Βενέτης Σταύρος και η μαθήτρια Χαρταλαμάκη Πετρίνα, σε συνδυασμό με τα σχετικά βίντεο που προβλήθηκαν, μας θύμισαν τον αγώνα των φοιτητών για τα βασικά αγαθά, «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».
Τα ποιήματα που απήγγειλαν οι μαθητές/τριες Αλεξανδροπούλου Παναγιώτα, Δραγάτσης Βαγγέλης, Νταφοπούλου Βικτώρια, Ντούκα Έρικα, Χατζάκης Μύρωνας και Ψαρουδάκη Φωτεινή και τα τραγούδια που ερμήνευσαν τα παιδιά της χορωδίας, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής Αργίνης Προτσάι, άγγιξαν τις ψυχές μας και μας υπενθύμισαν το δικό μας χρέος για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Την τεχνική υποστήριξη της γιορτής είχε ο μαθητής Επαμεινώνδας Ψημμένος, ενώ τη διδασκαλία των κειμένων και γενικότερα τον συντονισμό της γιορτής έκανε η φιλόλογος, Ζάκκα Νίκη. 

 


Ανακοίνωση

alt

Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, όπου θα παρακολουθήσει την παράσταση «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ.. Η μετάβαση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν το πρωί κανονικά στο σχολείο και η επιστροφή τους υπολογίζεται στις 13.00 μμ.

 

 

 


Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

palamasΤην Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016, έγινε στην Αίθουσα Τελετών του Ναού της Αγίας Βαρβάρας η εκδήλωση του σχολείου μας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Στην αρχή της γιορτής μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μάς παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην περίοδο της Κατοχής και στην Αντίσταση του ελληνικού λαού στο φασισμό. Στη συνέχεια η Διευθύντρια, κα ΧατζηλαζαρίδουΣουμέλα, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε την αγωνιστικότητα των ηρώων του ?40 που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και για εμάς σήμερα.

Η εκδήλωση τελείωσε με την ανάγνωση από τη φιλόλογο Φλάκα Αικατερίνη του πρακτικού, βάσει του οποίου ορίστηκαν σημαιοφόρος και παραστάτες για το σχολικό έτος 2016-17, και την παράδοση από τη Διευθύντρια της ελληνικής σημαίας καθώς και των αριστείων και βραβείων στους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους κατά τη σχολική χρονιά 2015-16.

Για τη γιορτή εργάστηκαν οι μαθητές: Μαρία Χατζή Β5, Μυρτώ Ζούλια Γ2, Δραμουντανής Μάνος Γ2, Μαρία Καρασάββα Γ2, Μπόρα Κόνιτσα Γ2, Πανέτα Αλεξάνδρα Γ3, Πανέτα Κωνσταντίνα Γ3, Γιάννης Σάκος Γ4, Μαρίνα Χρύσανθου Γ4.

Την τεχνική επιμέλεια την είχαν οι μαθητές: Επαμεινώνδας Ψημμένος και Τσιμένογλου Στέφανος Γ4

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ισπυρούδη Χάιδω και Μανουσάκη Θεοδοσία 

 


ANAKOINΩΣΗ

Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας

Αγαπητοί γονείς, φέτος η ενισχυτική διδασκαλία που οργανώνει το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει νωρίς. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα μαθήματα, να κάνουν αίτηση μέχρι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Τη σχετική δήλωση θα την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του σχολείου και θα την φέρουν τα παιδιά στο σχολείο. Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γίνονται μετά τη λήξη του προγράμματος και είναι δωρεάν.

 


ANAKOINΩΣΗ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Αύριο, Τετάρτη, 12/10/2016, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας θα πάνε τον πρώτο τους εκπαιδευτικό περίπατο που θα γίνει στo αθλητικό κέντρο fous de footστη Βάρη. Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία των καθηγητών του σχολείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο το πρωί κανονικά στις 8:00 πμ και θα αποχωρήσουν κατά της 1:00μμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές/τριες του τμήματος Γ1 δε θα συμμετάσχουν στον περίπατο, λογω του μικρού ποσοστού αυτών που δήλωσαν συμμετοχή. Ως εκ τούτου θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο για τα μαθήματά τους σύμφωνα με το πρόγραμμα που τους δόθηκε.

Από τη Διεύθυνση 

 


ANAKOINΩΣΗ

Ενημέρωση γονέων Α΄Τάξης Σχ. Έτους 2016-17

4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης

?Αργοναύτες?

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στις 6.30 το απόγευμα, στο σχολείο μας για να ενημερωθείτε από εμάς σχετικά με τη φοίτηση των παιδιών σας, αλλά και να μας ενημερώσετε για θέματα που τα αφορούν.

Η Διευθύντρια

 

Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου 

 


ANAKOINΩΣΗ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από το τρέχον σχολικό έτος λειτουργεί στο σχολείο μας Τμήμα Ένταξης με σκοπό την υποστήριξη, ενίσχυση,ενθάρρυνση και βοήθεια των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Στο Τμήμα Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν κατά προτεραιότητα παιδιά που φέρουν γνωμάτευση από εγκεκριμένη Διεπιστημονική Ομάδα, αλλά και παιδιά χωρίς γνωμάτευση, τα οποία όμως αντιμετωπίζουν δυσκολίες που έχουν διαπιστωθεί και εκτιμηθεί από τον αρμόδιο εκπαιδευτικό. Το Τμήμα Ένταξης λειτουργεί παράλληλα με το σχολικό πρόγραμμα και αφορά τα φιλολογικά μαθήματα, τα μαθηματικά και τη φυσική.

Καλούνται οι γονείς των παιδιών που επιθυμούν να συμμετέχουν να προσέλθουν στο σχολείο μας, προκειμένου να κάνουν τη σχετική αίτηση,χωρίς την οποία η συμμετοχή των παιδιών δεν είναι δυνατή. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

  • Σας ενημερώνουμε οτι από την Πέμπτη 23/6/2016 θα γίνεται επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών.
  • Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη του σχολείου μας μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, έως τις 30 Ιουνίου 2016, 8:30 με 13:30, για την εγγραφή των παιδιών τους.

Από τη Δ/νση του σχολείου. 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

με το ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

στο AthensScienceFestival 2016

Το ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ οδηγός για ένα βιώσιμο αύριο

Υπό το γενικό συντονισμό της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, το ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ παρουσίασε στο AthensScienceFestival, απλά πειράματα για παιδιά από το δημοτικό μέχρι το γηροκομείο.

Το 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης: Οι αειφόροι διατροφολόγοι (Χατζηλαζαρίδου Σουμέλα Χημικός Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου?Τιμοθέου Άννα Διαιτροφολόγος- Καθ.Οικ.Οικονομίας)

Παρουσίασαν απλά πειράματα με τα οποία αναδεικνύεται η αξία της μεσογειακής διατροφής και της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών. Συγκεκριμένα έδειξαν :

Α. τη διαφορά στην απορρόφηση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες έναντι επεξεργασμένων τροφίμων μέσω προσομοίωσης με δύο διηθήσεις ( Μικρότερη ταχύτητα απορρόφησης , χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, καλύτερη λειτουργία πεπτικού συστήματος)

alt alt

Β. τη διαφορά στην δράση των αντιοξειδωτικών συστατικών των τροφών (φρούτα και λαχανικά), σε σύγκριση με την απουσία τους

Γ. τη χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο της πατάτας έναντι των επεξεργασμένων τροφίμων (μπισκότων).

Με τα πειράματα αυτά οι μαθητές ενημέρωναν το κοινό κάθε ηλικίας

?για τα θετικά της μεσογειακής διατροφής: χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, λειτουργία πεπτικού συστήματος, αντιοξειδωτική δράση των φρούτων και λαχανικών

?για τις θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον πλανήτων από τη μεγαλύτερη κατανάλωση φυτικών τροφών. 


ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στο χώρο του σχολείου μας βρίσκεται η έκθεση των έργων των μαθητών που πραγματοποίησαν στο μάθημα της Τεχνολογίας κατα τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016. 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σε μια διαδρομή Κωνσταντινούπολη-Αθήνα, ταξίδεψε τους προσκεκλημένους η παρουσίαση του βιβλίου της κας Βατανίδου: Χαλάλι σου. Οσυντονισμός της εκδήλωσης από τη φιλόλογο κα Θωμαΐδου, η περιγραφή του ιστορικού πλαισίου των γεγονότων από τη φιλόλογο κα Βενέτη, η υποβλητική παρουσίαση της βασικής ηρωίδας του κειμένου από τη διευθύντρια κα Χατζηλαζαρίδου και η ανάγνωση αποσπασμάτων του μυθιστορήματος από την ίδια τη συγγραφέα σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι και τους χορούς της Μ. Ασίας από το χορευτικό τμήμα του σχολείου,άφησαν σε όλους την ανάμνηση μιας ωραίας βραδιάς.

 


Αυτή τη φορά πάμε Σινεμά?

Στις 3 Μαρτίου 2016,οι τρεις τάξεις του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν στον κινηματογράφο «Αθήναιον» τη διαδραστική ταινία «Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό».Οι μαθητές/τριες θα μεταβούν στο χώρο με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών/τριών.

Το πρωί θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και η επιστροφή τους υπολογίζεται ~ στις 12:30μ.μ. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή /και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες'', στο πλαίσιο τήρησης κανονισμών προβολής και δημοσίότητας Πράξεων του ΕΣΠΑ. 


 Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε θέατρο!

Στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2016

στο Δημοτικό Θέατρο της οδού Ολυμπίας 5 στις 7:30μμ

η θεατρική ομάδα του σχολείου μας θα επαναλάβει τη θεατρική παράσταση ¨Οι Ηλίθιοι¨ του Νηλ Σάιμον.

Σας προσκαλούμε να περάσετε μια όμορφη βραδιά απολαμβάνοντας την υπέροχη προσπάθεια και το ταλέντο των παιδιών. 


 Ο τρίτος σχολικός περίπατος

Την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2015 το σχολείο θα πραγματοποιήσει τον 3ο εκπαιδευτικό περίπατο για τη φετινή σχολική χρονιά.

Η Α΄ τάξη θα παρακολουθήσει στην ¨Ακαδημία Πλάτωνος¨ τη θεατρική παράσταση ¨Μαύρη ζάχαρη¨ και θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Η Β΄και η Γ΄τάξη θα παρακολουθήσουν στο ¨Πλανητάριο¨ (΄Ιδρυμα Ευγενίδου ) την ψηφιακή παράσταση ¨Ζωντανός Πλανήτης¨.

Η μετάβαση των μαθητών / τριών στους παραπάνω χώρους θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου.

Υπενθύμιση: Η επίσκεψη της Γ Γυμνασίου στο ¨Εργοστάσιο Σοκολάτας¨ ματαιώθηκε λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτήν.


76ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓ?ΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ?Ο ΘΑΛΗΣ? ΣΑΒΒΑΤΟ,14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Θέματα και λύσεις Θαλή 2015-2016


4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Σχολ. έτος: 2015-16

Η γιορτή που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει την Τρίτη, 27-10-2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

- Η Α΄ τάξη και τα τμήματα Β1 και Β2 : ώρα 8.10? ? 10.40? π.μ.

- Τα τμήματα Β3 , Β4 και η Γ΄ τάξη : ώρα 10.00? ? 12.15? π.μ.

Η απονομή των αριστείων-βραβείων για το σχολικό έτος 2014-15 στους μαθητές μας θα γίνει στο διάστημα 10.00΄- 10.40΄π.μ.

Η διεύθυνση του σχολείου


Ανακοίνωση

Την Πέμπτη, 15 /10 /2015, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος και των τριών τάξεων του γυμνασίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Η μετάβαση των μαθητών στο χώρο θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία και με τη συνοδεία καθηγητών. Η επιστροφή στο σχολείο υπολογίζεται κατά της 1:00μ.μ. 


4οΓυμνάσιο Αργυρούπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Δράσειςκοινωνικού σχολείου

ks

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι παρακάτω δράσεις:

 


Από την επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στο

Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαϊδεμένου" 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σχολείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας ξεκίνησαν :

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 2/11/2014 παρακολουθήσαμε την παράσταση «Καρυοθραύστης» από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, η οποία μας έβαλε επίσημα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η παράσταση ήταν μαγευτική και μέσα από το τη φαντασία μας ταξίδεψε εκεί που όλα είναι πιθανά και πραγματοποιήσιμα, στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και στα όνειρα της παιδικής ηλικίας. Η χορογραφία ήταν αξεπέραστη , η μουσική συγκινητική και η παράσταση λαμπερή και μαγευτική.

bb1

Στο θέατρο Παλλάς την Κυριακή 9/11/2014 παρακολουθήσαμε το κωμειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά ο « Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Μέσα από τη μουσική κωμωδία ήρθαμε σε επαφή με το λαϊκό πολιτισμό των ανθρώπων της υπαίθρου , τα ήθη και τη γλώσσα τους , με μνήμες και αισθήσεις από όλο το φάσμα της παραδοσιακής ? δημοτικής μουσικής. Η κωμωδία εναλλάσσεται με το δράμα, το φως νικάει το σκοτάδι,η ορθοδοξία παλεύει με τη δεισιδαιμονία αλλά μέσα από την κάθαρση νικήτρια αναδεικνύεται η αγάπη. Σας ευχαριστούμε, γιατί ξυπνήσατε μνήμες μιας άλλης ξεχασμένης Ελλάδας?.

aa1Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Β΄και Γ΄τάξης,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 7μμστο σχολείο, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν τη φοίτηση των παιδιών σας και να συζητήσουμε. Παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και την έκθεση των έργων που έφτιαξαν οι μαθητές /τριες της Α΄ και Β΄ τάξης κατά τη σχολική χρονιά 2013 - 14 στο μάθημα της Τεχνολογίας ( υπεύθ. καθηγήτρια Γεωργούλια Β. ) καθώς και στο μάθημα της Γεωγραφίας ( υπεύθ. καθηγήτρια Μπακοπούλου Αθ. ).

Οι γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Το χρυσοπράσινο φύλλο" παρακαλούμε να είναι στο σχολείο στις6μμ,για να συζητήσουμε σχετικά με τη φιλοξενία των Κυπρίων πριν ξεκινήσει η συζήτηση για όλους τους μαθητές.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου


mathematik 75οςΠανελλήνιος ΜαθητικόςΔιαγωνισμός στα μαθηματικά,«Ο ΘΑΛΗΣ».

Θέματα και λύσεις "Θαλής 2014 - 2015"


Πολιτιστικό πρόγραμμα:ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΜΕΤΑΞΙ

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γεωργούλια Βασιλική

Ομάδα μαθητών:Αθηναίου Γεωργία,Εμιρζά Μαρία,Ζαμπλιάκου,Ηλιάνα, Ιορδανίδου Χριστίνα
Θεοτοκά Σοφία, Δημητρακοπούλου Αγγελική, Δημητρακοπούλου Παναγιώτα
Αγγελάκη Μαρία, Αντωνακοπούλου Ρουμπίνη, Καργκατσούλη Γεωργία

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές , τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε στο πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας, όλα έτοιμα....

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις εφτά το πρωί συναντηθήκαμε στο σχολείο για να αρχίσει .........συνέχεια ΕΔΩ

Νιώθουμε πολύ τυχεροί που πραγματοποιήσαμε αυτό το ταξίδι που για πολλούς απο εμάς ήταν όνειρο ζωής!

Οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου μας


Tο "Εργαστήριο Φυσικής" του σχολείου μας σε δράση:

Μετωπικό εργαστήριο με ομαδοσυνερατική μέθοδο διδασκαλίας.

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου έχουν χωριστεί σε ομάδες 4 ατόμων και μελετούν τον νόμο του Hook, χρησιμοποιώντας κατάλληλα διαμορφωμένα φύλλα εργασίας.


sxol diad_books

ΨηφιακόΣχολείο:Διαδραστικά Σχολικά Βιβλίαmeteo1 Αναζήτηση alt ypepth-copy alt alt alt alt alt alt alt alt alt alt

 

Επισκέψεις της πολιτιστικής ομάδας

 

Την Παρασκευή 15/12 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας με την Διευθύντρια κα Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου, επισκέφτηκε το παζάρι της Εταιρείας Σπαστικών ¨Ανοικτή Σπαστικών” και ψώνισαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, μίλησαν με τα παιδιά και θα τα ξαναεπισκεφθούν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

 

Την Κυριακή 17/12/2017 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας με την Διευθύντρια κα Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου, παρακολούθησαν την ταινία “ STAR WARS “ στον κινηματογράφο VILLAGE στο MALL Αγ. Δημητρίου.

 

bottom
top

Σύνδεση διαχειριστήΑναζήτηση

Εκτεταμένη διαχείριση

 


bottom

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Tribeca WordPress Theme  Valid XHTML and CSS.